Skip Navigation or Skip to Content

Achmed Baâdoud voorzitter MKB-Amsterdam

20 januari 2023
1 min leestijd

Achmed Baâdoud is door het bestuur van MKB-Amsterdam gekozen tot voorzitter. Hij volgt Bart Drenth op die na acht jaar afstand doet van de voorzittershamer. Achmed Baâdoud brengt een bult aan ervaring mee vanuit zowel de publiek als de private kant.

Veel ervaring

Hij was actief in meerdere politieke functies sinds 2002 tot 2018. Na zijn politieke carrière heeft hij gekozen voor het ondernemerschap.

De oude en de nieuwe voorzitter hebben in het verleden samengewerkt binnen Platform Veilig Ondernemen Amsterdam-Amstelland. Met Achmed prijst MKB-Amsterdam zich gelukkig: een Amsterdamse ondernemer met veel ervaring in de politiek.

Achmed Baâdoud overhandigt online ook zijn eigen geloofsbrieven: “Ik heb heel veel zin om aan de slag te gaan als voorzitter van MKB-Amsterdam. Als oud-bestuurder en ondernemer wil ik graag mijn bijdrage leveren aan een goed ondernemersklimaat. Waar ik me onder andere op wil richten is dat ondernemers weer op gelijkwaardige manier als bewoners worden gehoord en vertegenwoordigd in de regio Amsterdam.

Ondernemers maken de stad

Een uitgebreide versie van zijn plannen valt te lezen via zijn bijdrage ‘Ondernemers maken de stad’.

Platform Veilig Ondernemen Amsterdam-Amstelland is erg blij met de benoeming van Achmed Baâdoud. Publiek-private samenwerking is de komende jaren een speerpunt voor een goed en veilig ondernemersklimaat in de regio Amsterdam-Amstelland. Hester Diemer, manager van PVO: ‘Wij hebben alle vertrouwen in een succesvolle samenwerking en wensen Achmed vanaf deze plek alvast veel succes.”