Skip Navigation or Skip to Content

Save the date: Week van de Veiligheid 2024

18 april 2024
2 min leestijd

Het lijkt nog ver weg, maar voor je het weet is het weer zover. In week 41 (7 t/m 13 oktober) is het de Week van Veiligheid. Zet deze data dus vast in je agenda.

Campagne
Vorig jaar is Platform Veilig Ondernemen gestart met een nieuwe campagne voor de Week van de Veiligheid rondom het thema ‘Agressie en Geweld’. In 2024 gaan we hier mee door. Agressie en geweld tegen ondernemers en medewerkers is nog steeds een groot probleem, dat in alle branches voorkomt. Met de campagne benadrukken we dat agressie niet normaal is en meestal onverwacht komt. Daarom is het belangrijk dat jij en jouw medewerkers goed voorbereid zijn en weten hoe te handelen als een situatie toch uit de hand loopt, of zelfs een nare situatie kunnen voorkomen. Want: voorbereid is veiliger.

Focus op thema ‘Agressie en Geweld’
In de Week van de Veiligheid 2024 draait alles om activiteiten, die helpen om beter voorbereid te zijn op agressie en geweld. Jouw organisatie doet toch ook mee? Hoe meer er in het land wordt georganiseerd, hoe meer ondernemers en medewerkers we gezamenlijk bereiken met tips om agressie en geweld te voorkomen. Zo zorgen we ervoor dat iedereen goed voorbereid en zelfverzekerd op de werkvloer staat en er landelijk aandacht komt voor dit thema.

Meer weten?
Heb je hulp of inspiratie nodig voor het organiseren van een activiteit, of heb je vragen over de campagne of campagnemateriaal? Wij helpen je hier graag bij. Stuur een mail naar info@pvo-amsterdamamstelland.nl en wij nemen contact met je op.

Voorbeeldactiviteiten:
Trainingen met rollenspellen.
Promoten van e-learnings.
Ontbijtsessies met een spreker die tips geeft.
Uitdelen van flyers met tips.
Samenwerking met een judoschool, die een workshop ‘zelfverdediging tegen agressief gedrag’ geeft.

Logo in een nieuw jasje
Ook goed om te weten is dat het vertrouwde logo van de Week van de Veiligheid in een nieuw jasje is gestoken. Het is wat opgefrist en de kleur is aangepast. Vanaf nu gebruiken we dit nieuwe logo in alle communicatie-uitingen over de week. Het nieuwe logo is onderaan dit bericht toegevoegd.

Tot slot, wil je zelf een activiteit organiseren voor medewerkers over een ander thema dan ‘Agressie en Geweld’, zoals Cybercrime of Ondermijning? Of heb je een andere doelgroep voor ogen? Denk dan eens aan de onderstaande momenten:

1 mei – 30 juni: Nationale Inbraak Preventieweken (voorjaar)
1 – 31 oktober: Cybersecurity maand
1 nov – 31 dec: Nationale Inbraak Preventieweken (najaar)

Wij tellen af naar een succesvolle Week van de Veiligheid!