Skip Navigation or Skip to Content

Vacature: Adviseur Platform Veilig Ondernemen Amsterdam-Amstelland

12 februari 2024
3 min leestijd

Wil jij je inzetten voor de veiligheid van ondernemers in de regio Amsterdam-Amstelland? Heb jij ervaring met samenwerken met publieke en private partners? En wil je onderdeel uitmaken van een betrokken en enthousiast team? Dan zoeken wij jou!

Wat ga je doen?
Jij initieert en begeleidt o.a lokale projecten (PPS) om de veiligheid op bedrijventerreinen, in winkelgebieden te vergroten. Je biedt procesbegeleiding bij lokale publiek-private samenwerking, geeft trainingen, voorlichtingen en organiseert bijeenkomsten. Hierin ben je proactief: je benadert lokale partijen(ondernemersverenigingen) om een eventuele hulpvraag op ondernemersveiligheid te achterhalen en passende ondersteuning en advies te bieden. Daarnaast sta je vooraan bij het toepassen van nieuwe instrumenten en aanpakken die bijdragen aan de weerbaarheid van ondernemers. Je onderhoudt samen met je PVO-collega’s een sterk netwerk met ondernemersverenigingen, brancheverenigingen, gemeenten, politie en onderzoek- en onderwijsinstellingen en andere stakeholders.

Aan de slag in teamverband
Binnen het team PVO-Amsterdam Amstelland is elk teamlid expert op één of meerdere thema’s, of ontwikkelt zich daar naartoe. Van jou vragen we om extra expertise te hebben op gebiedsgerichte aanpak vermogenscriminaliteit. Dit betekent dat je op dit thema voorop gaat lopen: een plan van aanpak ontwikkelt, het ondersteuningsaanbod bepaalt en kennis en innovatie van buiten naar binnen brengt en toepast. Daarnaast ben je ook werkzaam op andere thema’s, waarvoor je input krijgt van je collega’s. Je werkt nauw samen met je team, bestaande uit circa 4 mensen waaronder 1 manager, 2 adviseurs en een communicatieadviseur.

Wat doet een Platform Veilig Ondernemen?
Drugscriminaliteit, Ransomware en winkelovervallen: ondernemers kunnen met verschillende vormen van criminaliteit te maken krijgen. Platform Veilig Ondernemen zet zich in om ondernemers weerbaarder te maken tegen criminaliteit. Dat doen we door het bieden van informatie, handelingsperspectief en preventieve maatregelen die meteen toepasbaar zijn voor ondernemers.

PVO Amsterdam-Amstelland is in haar bedrijfsvoering ondergebracht bij het CCV en onderdeel van een landelijk netwerk van tien PVO’s, die gelijk zijn aan de tien regionale eenheden van de Nationale Politie. De in totaal 10 regionale PVO’s samen met het landelijk expertisecentrum PVO-NL vormen het PVO-bestel. Het gebied van PVO Amsterdam-Amstelland omvat de gemeenten Aalsmeer, Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Uithoorn en Ouder-Amstel. PVO Amsterdam-Amstelland heeft een actieve stuurgroep met betrokken regionale publieke en private partners die in gezamenlijkheid zorg dragen voor toezicht op de voortgang van het PVO en borging van het PVO in het regionale netwerk.

Wat neem je mee?
Je bent ervaren in het politiek/bestuurlijke speelveld en je bent een ondernemende en verbindende adviseur die de taal van ondernemers en ambtenaren spreekt. In de uitdagende context van publiek-private samenwerking weet je verschillende partijen met hun eigen rollen en belangen op één lijn te krijgen, om gezamenlijk aan de slag te gaan met waar het allemaal om draait: samen veilig en toekomstbestendig ondernemen. Daarin ben je resultaat gedreven. Je kent het veiligheidsdomein en de uitdagingen waar ondernemers mee te maken hebben en weet deze te vertalen naar een passend ondersteuningsaanbod. Daarnaast ben je in staat concrete (project) plannen op te stellen en uit te voeren. Je rapporteert hierover aan de manager PVO en de andere adviseurs met wie je een hecht team vormt. Je beschikt over HBO werk- en denkniveau.

Wat bieden wij?
• Een gevarieerde functie voor 32-36 uur per week.
• Een marktconform salaris van maximaal €5.586,12 (schaal 10 of 11 CAO Rijk, afhankelijk van kennis en ervaring) en een Individueel Keuze Budget van 16,3%.
• Een fijne werkplek bij op ons kantoor in hartje Amsterdam.
• De mogelijkheid om thuis te werken en je werkplek op kosten van het CCV thuis in te richten.
• Daarnaast krijg je de beschikking over een leaseauto of goede reiskostenregeling.
• Goede arbeidsvoorwaarden zoals vastgelegd in het CCV-arbeidsreglement.

Solliciteren?
Ben je enthousiast? Solliciteer dan door je motivatie met CV te mailen naar: werving@hetccv.nl o.v.v. Adviseur Platvorm Veilig Ondernemen. Een verklaring omtrent gedrag maakt onderdeel uit van de procedure. Wil je meer weten? Bel met Stefan Molleman (manager PVO-NL), tel. (06) 24 26 91 83.

Over het CCV
Platform Veilig Ondernemen is onderdeel van het CCV. Het CCV is op zoek naar mensen met talent en werft mensen met de beste capaciteiten. Het CCV laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperking, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd.