Skip Navigation or Skip to Content

Vacature: Manager Platform Veilig Ondernemen Amsterdam-Amstelland

7 november 2023
3 min leestijd

Wil jij je inzetten voor de veiligheid van ondernemers in de regio Amsterdam-Amstelland? Heb jij ervaring met samenwerken met publieke en private partners? En wil je leiding geven aan een betrokken en enthousiast team? Dan zoeken wij jou!

Wat doet een Platform Veilig Ondernemen?

Een Platform Veilig Ondernemen (PVO) maakt zich sterk voor actuele thema’s die te maken hebben met de veiligheid van ondernemers en personeel. Denk hierbij aan ondermijnende criminaliteit (fraude, witwassen, cybercrime, high impact crimes (inbraken, overvallen) en winkeldiefstallen. Samen met politie, justitie, gemeenten en brancheorganisaties zoekt PVO naar oplossingen van deze veiligheidsproblemen. De inzet van PVO wordt bepaald door de behoefte: op bepaalde thema’s zetten we extra in als dit door ontwikkelingen/actualiteit nodig blijkt.
Publiek-private samenwerking vindt plaats op regionaal en lokaal niveau. We werken in winkelgebieden, in uitgaansgebieden, op bedrijventerreinen, in buitengebieden en jacht- en zeehavens. Daarbij focust PVO zich altijd op de ondernemers die in een gebied gevestigd zitten. Het uiteindelijke doel van PVO is om ondernemers in heel Nederland veiliger te laten ondernemen.

Hoe is het PVO georganiseerd?

PVO Amsterdam-Amstelland is in haar bedrijfsvoering ondergebracht bij het CCV en onderdeel van een landelijk netwerk van tien PVO’s, die gelijk zijn aan de tien regionale eenheden van de Nationale Politie. De in totaal 10 regionale PVO’s samen met het landelijk expertisecentrum PVO-NL vormen het PVO-bestel. Het gebied van PVO Amsterdam-Amstelland omvat de gemeenten Aalsmeer, Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Uithoorn en Ouder-Amstel. PVO Amsterdam-Amstelland heeft een actieve stuurgroep met betrokken regionale publieke en private partners die in gezamenlijkheid zorg dragen voor toezicht op de voortgang van het PVO en borging van het PVO in het regionale netwerk.

Wat ga je doen?

Je bent de vertegenwoordiger van het PVO-netwerk en aangesloten partijen in de regio Amsterdam-Amstelland en je voert daarbij regie op het functioneren van PVO Amsterdam-Amstelland. Je brengt samenhang aan tussen lokale veiligheidsvraagstukken en belangen in de regio Amsterdam-Amstelland. Je ontwikkelt de strategische richting van het regionale PVO, vertaalt deze naar concrete plannen, een begroting en draagt zorg voor de uitvoering. Je bent een verbinder, je ontwikkelt, onderhoudt en beïnvloedt een (strategisch) netwerk bestaande uit onder meer bedrijfsleven, burgemeesters, politie, ministeries en branchevereniging. Naast strategie houdt je je ook bezig met de uitvoering hiervan. Je initieert en onderneemt acties die de samenwerking binnen het netwerk in beweging krijgen. Je volgt en analyseert ontwikkelingen op het terrein van veilig ondernemen, veiligheid en (lokale) politiek en vertaalt deze naar concrete plannen zoals adviezen en activiteiten, zoals een themamiddag winkelcriminaliteit of het organiseren van een cybercrime-bijeenkomst voor ondernemers. De uitvoering van de adviezen en activiteiten verzorg je samen met je team, bestaande uit circa vijf mensen waaronder adviseurs en een communicatieadviseur.

Wat neem je mee?

Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau, aantoonbare recente ervaring in een politiek-bestuurlijke context, in het veiligheidsdomein en in het werken met publiek-private samenwerkingsverbanden. Je kunt makkelijk schakelen tussen strategie en uitvoering en je bent expert in het onderhouden van een relevant netwerk en je onderhoudt makkelijk diverse contacten. Je bent een actieve verbinder die resultaat- en doelgericht is. Je bent positief ingesteld en laat je niet makkelijk uit het veld slaan. Je bent bij voorkeur woonachtig binnen de (omgeving van de) regio van PVO Amsterdam-Amstelland maar bovenal voel je je erg betrokken bij de regio, de ondernemers en het veiligheidsdomein.

Wat bieden wij?

• Een gevarieerde functie voor 36 uur per week.
• Een marktconform salaris van maximaal €5.825,02 (schaal 12 CAO Rijk, afhankelijk van kennis en ervaring) en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
• Mogelijkheid voor een leaseauto.
• Regeling voor het inrichten van een thuiswerkplek.
• Goede arbeidsvoorwaarden zoals vastgelegd in het CCV-arbeidsreglement.

Solliciteren?

Ben je enthousiast? Solliciteer dan door je motivatie met CV te mailen naar: werving@hetccv.nl o.v.v. Manager Platvorm Veilig Ondernemen. Een verklaring omtrent gedrag maakt onderdeel uit van de procedure. Wil je meer weten? Bel met Stefan Molleman (manager PVO-NL), tel. (06) 24 26 91 83.