Skip Navigation or Skip to Content

Veilig Buitengebied: Samenwerking voor een Sterker Ouder-Amstel

30 april 2024
1 min leestijd

Een nieuwe mijlpaal voor Ouder-Amstel: de aftrap van het project Veilig Buitengebied! In de trouwzaal van het gemeentehuis kwamen alle betrokken partijen samen, niet om te trouwen, maar om zich te committeren aan een schoner, veiliger en fraaier Ouder-Amstel. Burgemeester Joke Geldhof opende de bijeenkomst met inspirerende woorden.

PVO Project Veilig Buitengebied
Het uitgestrekte buitengebied blijft vaak onderbelicht voor gemeenten, maar het is van vitaal belang om voortdurend aandacht te besteden aan zaken als veiligheid, hygiëne en integriteit. Denk hierbij o.a. aan criminele activiteiten, verkeersveiligheid en de bescherming van publieke ruimtes. Project Veilig Buitengebied faciliteert alle betrokken partijen, om gestructureerd samen te werken aan een veiligere leefomgeving.

Samen sterk als werkgroep
Want veiligheid in het buitengebied is complex. Alle betrokken partijen – de Gemeente OuderAmstel, Politie eenheid Amsterdam, Brandweer, Omgevingsdienst, bewoners, ondernemers en Platform Veilig Ondernemen Amsterdam-Amstelland – spelen een cruciale rol bij het waarborgen van een veilige leefomgeving. De samenwerking is slechts het begin. Als werkgroep kijken we dan ook uit naar de volgende stappen.

Meedoen?
Ben je een ondernemer of inwoner van Ouder-Amstel en wil je bijdragen aan een veiliger buitengebied? Neem dan contact met ons op via info@pvo-amsterdamamstelland.nl
Meer informatie over het project is hier te vinden.