Skip Navigation or Skip to Content

Burgemeester Femke Halsema looft samenwerking publiek-private partijen

23 januari 2024
1 min leestijd

Gisteren vond een cruciaal vervolggesprek plaats met burgemeester Femke Halsema, waarin de groeiende problemen van winkeldiefstal, agressie en geweld in Amsterdam centraal stonden. Dit overleg volgde op de alarmerende signalen die ondernemers uit de stad in mei vorig jaar bij de gemeente hadden aangekaart. Alle relevante partijen waren vertegenwoordigd tijdens dit gesprek, waaronder BIZ-bestuurders, Politie Burgwallen, Straatmanagement, MKB, Amsterdam City, Gemeente, Staddeelbestuur Centrum en PVO Amsterdam-Amstelland.

Succesvolle samenwerking
Burgemeester Halsema prees de toewijding van alle betrokken partijen en benadrukte de cruciale rol van publiek-private samenwerkingen bij het aanpakken van veiligheidsproblemen. PVO Amsterdam-Amstelland, als verbindende factor, speelt hierbij een essentiële rol, omdat samenwerking de sleutel is tot een veiliger ondernemers- en bezoekersklimaat.

Onze gezamenlijke inspanningen omvatten:
– Veiligheidsscans en adviezen voor winkels;
– Inzet van particuliere beveiliging loopposten;
– Wekelijkse bijeenkomsten met operationele betrokkenen;
– Start van de ROC-opleiding ‘Toezicht op straat’, met praktijkdagen op straat;
– Pilots voor efficiëntere aangiften.

Samengevat blijven we ons onverminderd inzetten, gesteund door de Burgemeester, voor een veilig ondernemers- en bezoekersklimaat.  Mocht je meer informatie willen over dit onderwerp, neem dan contact met PVO Amsterdam-Amstelland op of met één van de betrokken partijen. Wij staan je graag te woord.

Laten we blijven samenwerken voor een veiligere stad!