Skip Navigation or Skip to Content

Over ons

Voor je het weet zijn ondernemers weerbaar. Vanuit die filosofie beschermt Platform Veilig Ondernemen ondernemers in Amsterdam-Amstelland tegen vormen van criminaliteit.

Wij zijn veiligheidsversterkers

Als ondernemer kun je, soms zonder het te weten, verzeild raken in criminele activiteiten. Denk aan jouw bedrijf dat wordt gebruikt voor de handel in drugs, witwassen of je wordt het doelwit van cybercriminelen. Dat klinkt misschien ver van je bed, maar het gevaar is dichterbij dan je denkt. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Wij staan klaar om jou te wapenen tegen deze bedreigingen.

Platform Veilig Ondernemen  (PVO) Amsterdam-Amstelland helpt ondernemers in de gemeenten Amsterdam, Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn zich weerbaar te maken tegen verschillende vormen van criminaliteit. Dit doen we in nauwe samenwerking met partners zoals gemeenten, politie, RIEC, brancheorganisaties en ondernemersverenigingen. Zo signaleren we ontwikkelingen in de regio en maken we van onze aanpak maatwerk.

Veilig begint in de buurt

Platform Veilig Ondernemen Amsterdam-Amstelland is één van de tien PVO’s die Nederland rijk is. We brengen in kaart wat in onze regio speelt en welke maatregelen doeltreffend zijn. Op deze manier maken we een verschil in de bestrijding van lokale criminaliteit. Onze kennis delen we met de andere negen regio’s. Zo maken we niet alleen onze regio veiliger, maar uiteindelijk heel Nederland.

Producten en diensten die je weerbaar maken

Wij richten ons op verschillende thema’s en terreinen, zoals: winkelgebieden, transport & logistiek, horeca, buitengebieden, bedrijventerreinen, cybercrime, sierteeltsector, vastgoed en het Noordzeekanaalgebied. We zoeken actief de verbinding met ondernemers op.

 

Dat doen we met onze producten en diensten – ofwel veiligheidsversterkers – die aansluiten op ontwikkelingen, actualiteiten en  behoeften van ondernemers in Amsterdam-Amstelland. Veel van onze producten en diensten zijn gratis of bieden we tegen een gereduceerd tarief aan. De zogenoemde ‘veiligheidsversterkers’ die wij onder meer bieden zijn:

 

– Voorlichting en advies over veiligheid.

– Trainingen en bijeenkomsten.

– Lokale initiatieven voor criminaliteitspreventie.

– Secret scans ter verkleining kans op winkeldiefstal.

– Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO).

– Samenbrengen van ondernemers en veiligheidsprofessionals.

 

 

 

 

Bekijk hieronder onze introductiefilm. Hierin vertelt o.a. Minister van Justitie en Veiligheid ‘Dilan Yeşilgöz-Zegerius’ wat PVO kan betekenen.