Skip Navigation or Skip to Content

Resultaten van TFOC-controleactie

16 april 2024
1 min leestijd

Op 9 april leidde een krachtige actie van het landelijke programma Transport Facilitated Organized Crime (TFOC) tot een aanzienlijke doorbraak in de strijd tegen criminele inmenging in de transportsector in het Westelijk Havengebied van Amsterdam. De resultaten benadrukken de effectiviteit van gecoördineerde inspanningen.

Resultaten
Zes chauffeurs werden gearresteerd na een positieve drugstest. Daarnaast werden dertig boetes uitgedeeld voor diverse overtredingen, zoals rijden zonder rijbewijs en transportvergunning, en waren er drie boetes voor overbelading. De Belastingdienst sloeg toe door vijf voertuigen in beslag te nemen en wist ongeveer €37.000 aan openstaande vorderingen te innen. Opmerkelijk was de ontdekking van €6.000 cash, waarvan €4.000 verborgen zat onder de vloermat van een voertuig. Dit leidde onmiddellijk tot afbetaling van openstaande schulden bij de Belastingdienst, terwijl verder onderzoek wordt verricht.

Preventieve gesprekken
PVO Amsterdam-Amstelland voerde op deze dag constructieve dialogen met maar liefst 27 chauffeurs, gericht op het vergroten van hun weerbaarheid. Het versterken van de chauffeurs, ondernemers en andere kwetsbare partijen in de branche is een cruciaal onderdeel van de aanpak.

Bestrijden en voorkomen
Nederland fungeert als een essentieel transportknooppunt voor de wereld, zowel voor legale als illegale goederen. Het programma Transport Facilitated Organized Crime (TFOC) zet zich in om georganiseerde criminaliteit in de transportsector te bestrijden en te voorkomen door nauwe samenwerking tussen overheidsinstanties en de transportbranche.

Meer weten?
Wil je meer informatie, tips, of ontdekken wat PVO Amsterdam-Amstelland voor jou of jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact met ons op of neem een kijkje op strong-logistics.nl. Of bekijk hier de bijbehorende brochure.