Skip Navigation or Skip to Content

Veilig ondernemen in winkelgebieden

Agressie- en weerbaarheidstrainingen

Een klant bij de servicebalie die met agressief gedrag zijn zin probeert door te drijven, of klanten die hun frustratie afreageren tijdens een bezoek – het is gedrag waar ondernemers en hun personeel steeds vaker mee te maken krijgen. Om winkeliers en medewerkers weerbaarder te maken tegen dit soort situaties, organiseren wij agressie- en weerbaarheidstrainingen. Deze praktijkgerichte en interactieve trainingen bieden concrete handvatten, zodat winkelmedewerkers regie kunnen behouden in lastige situaties. Deze training gaat door bij minstens 20 deelnemers uit vier verschillende ondernemingen. Privésessies zijn niet mogelijk, dus nodig zeker je (ondernemer)buren uit!  Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om een training aan te vragen.

Training aanvragen.
Kantoorruimte met trainer en ondernemers

E-learning: omgaan met agressie en geweld

Om winkel- en horecamedewerkers te helpen agressie te herkennen en er effectief mee om te gaan, hebben wij de gratis e-learning ‘Omgaan met agressie en geweld’ ontwikkeld. In deze interactieve online training leren deelnemers de verschillende vormen van agressie herkennen, gepast te reageren én situaties zoveel mogelijk voorkomen. Met praktijkvoorbeelden uit de winkel en horeca maken deelnemers keuzes en zien direct het effect van hun handelen. Ook komt de STOP-methode aan bod, handig als agressie persoonlijk wordt. Na afronding ontvangen deelnemers een certificaat. Zo helpen we ondernemers en hun medewerkers om voorbereid en sterker op de werkvloer te staan.

Start hier de e-learning agressie en geweld.
Agressieve, boze man aan de balie van een winkel

Animatie over winkeldiefstalpreventie

In onze korte animatie krijg je praktische tips en maatregelen aangereikt om winkeldiefstal te voorkomen. Handig, duidelijk en direct toepasbaar op de werkvloer. Bekijk de animatie en werk samen aan een veiligere werkomgeving voor jou en je collega’s.

Bekijk hier onze animatie.
Foto van een man met een muts op zijn hoofd die bij een schap in de supermarkt staat

Diefstalpreventietrainingen

Hoe goed is jouw zaak beveiligd tegen diefstal? Zie je een potentiële dief op tijd? Heb je wel eens gehoord van een gelegenheidsdief? En vooral: hoe kun je diefstal voorkomen? Tijdens onze praktische diefstalpreventietraining verkrijgen jij en je medewerkers alle antwoorden op bovenstaande vragen. Je ontdekt hoe je signalen herkent, situaties juist inschat en veilig handelt bij verdachte omstandigheden. Met herkenbare voorbeelden en tips uit de praktijk vergroten we de alertheid én weerbaarheid op de werkvloer. Deze training gaat door bij minstens 20 deelnemers uit vier verschillende ondernemingen. Privésessies zijn niet mogelijk, dus nodig zeker je (ondernemer)buren uit! Meer weten? Neem contact met ons.

Training aanvragen.
Inbreker met zwarte leren handschoenen steelt sieraden uit ene hotelkamer kastje

Overvalpreventietrainingen

Een overval is ingrijpend. Goed voorbereid zijn, maakt het verschil. Tijdens onze overvalpreventietrainingen leren jij en je medewerkers hoe je risico’s verkleint, signalen herkent en juist handelt vóór, tijdens en na een overval. De training is praktijkgericht, interactief en direct toepasbaar. Investeer in veiligheid en geef jouw team de juiste tools om zelfverzekerd en alert te blijven. Deze training gaat door bij minstens 20 deelnemers uit vier verschillende ondernemingen. Privésessies zijn niet mogelijk, dus nodig zeker je (ondernemer)buren uit! Neem contact met ons op voor meer informatie of om een training aan te vragen.

Training aanvragen.

Collectief Winkelverbod

Het collectief winkelverbod is een krachtig middel om samen met andere ondernemers op te treden tegen overlast in het winkelgebied. Winkeliers in een bepaald gebied of winkelcentrum spreken hierbij af om gezamenlijk personen die herhaaldelijk voor problemen zorgen – zoals veelplegers, winkeldieven of agressieve klanten – te weren. Krijgt iemand in één van de deelnemende winkels een winkelverbod? Dan geldt dit automatisch ook voor alle andere aangesloten winkels. Zo wordt de dader effectief uit het hele winkelgebied geweerd. Meer weten? Bekijk hier de volgende pagina voor meer informatie of neem direct contact op met onze adviseurs via de onderstaande knop.

Contact opnemen.
Sticker collectief winkelverbod op winkelruit

Veilig Ondernemen Scan

Een PVO-adviseur – een expert in veilig ondernemen – brengt een bezoek aan jouw onderneming en brengt de kwetsbaarheden in kaart. Tijdens dit bezoek worden de belangrijkste veiligheidsrisico’s en bestaande beveiligingsmaatregelen besproken. Na afloop ontvang je direct een adviesrapport met concrete aanbevelingen om risico’s te verkleinen en de veiligheid te verbeteren. Maak via onderstaande knop een afspraak om jouw onderneming te laten scannen!

Veilig Ondernemen Scan aanvragen.
Twee PVO collega's en een politieagent in de Haven van Amsterdam wijzend naar een schip

Knock-and-Talk gesprekken

Onze veiligheidsexperts gaan één-op-één in gesprek met ondernemers over het ondernemersklimaat, de veiligheidsbeleving en criminaliteitspreventie. Tijdens deze bezoeken horen we graag hoe ondernemers hun situatie ervaren: hoe veilig voelen ze zich? En weten ze waar en hoe ze incidenten kunnen melden? Daarnaast geven we praktische tips om de veiligheid te verbeteren. We delen flyers uit om ondernemers alerter, bewuster en weerbaarder te maken tegen verschillende vormen van criminaliteit, zoals ondermijning, agressie en diefstal. Deze bezoeken zijn er niet alleen om de weerbaarheid van ondernemers te vergroten, maar ook om signalen op te vangen, kennis te maken, zichtbaar aanwezig te zijn en direct advies te geven.

Contact opnemen.
Foto van roltrappen in een winkelcentrum

Voorlichting over ondermijning

Tijdens een interactieve voorlichtingssessie leren ondernemers en medewerkers de signalen van ondermijning herkennen. Denk hierbij aan crimineel misbruik van vastgoed, witwassen of drugshandel via legitieme bedrijven. De bijeenkomst is praktisch en gericht op de dagelijkse praktijk. Je leert waar je op moet letten, wat je kunt doen bij vermoedens en hoe je melding maakt. Het doel is om bewustwording te creëren en ondernemers te ondersteunen bij het beschermen van hun onderneming én hun omgeving tegen ondermijnende criminaliteit. Deze bijeenkomsten worden georganiseerd v.a. 20 personen. Benieuwd naar onze voorlichtingsbijeenkomsten? Neem dan contact op voor meer informatie.

Contact opnemen.
Voorlichtingsbijeenkomst met een zaal vol mensen

Procesbegeleiding publiek-private samenwerking (KVO & SVO)

Samenwerken is de sleutel tot een veilige werkomgeving. Met KVO- en SVO-trajecten brengen wij ondernemers, gemeente, politie en brandweer samen om criminaliteit en overlast in winkelgebieden, bedrijventerreinen of het buitengebied aan te pakken. KVO leidt tot een officieel keurmerk, SVO draait om samenwerking zonder certificaat. Beide trajecten richten zich op het verbeteren van veiligheid door middel van analyse, een plan van aanpak en concrete maatregelen.

Meer weten over onze samenwerkingen? Neem contact op.
Drone foto van een PVO collega die een ondernemer informatie geeft via een laptop